Wauw
Door: Ditte
Blijf op de hoogte en volg Ditte
01 December 2007 | Nieuw Zeeland, Wellington
Nou gisteren natuurlijk paard gereden en natuurlijk wat er gebeurd ik word weer gebeten door dat beest. Ik aaide het lieve beest onze gids straps up the sadle and he bite me damn horse. Hele hap in mijn hand en linkerduim en zeer dat het deed. Nou ff kouwe kraan erop en gaan met die banaan man heel de weg deed mijn hand zeer maar vooral mijn duim. Ik kreeg ook nog is de lazy one. Maar hebben heerlijk gereden en gedraafd. 'savonds doodop lekker gedouched pannekoeken gegeten en ben om 9 uur mijn bedje ingedoken. Was kapot. Volgende ochtend om half 7 eruit om naar Milford Sound te rijden omdat het 120 km is en zeker 2,5 uur rijden zonder de stops. Onze cruise ging pas om kwart voor 12 maar we wilde genoeg tijd hebben om alles te zien. En idd Ray Mirror Lake en Misletoe Lake, onderweg een prachtige uitzicht. De weg er naartoe is al zo mooi. We hebben meerdere stops gemaakt. Onderweg zulke mooie watervallen vanuit de bergen van de sneeuw echt prachtig om te zien. Ben alleen een beetje gesloopt dus weet niet alle namen meer maar heb het briefje dus komt nog wel. Nou aangekomen bij Milford eerst bakkie koffie. Toen naar onze boot, voordat we opstapte werd er een foto van ons gemaakt door een hele leuke fotograaf ;-)
staken allebei onze tong uit en later op het dek riepen we hem om te smilen en we dont let our picture taken we take your picture en hij poseerde gewillig hahahaha. Nou op de boot hadden we een bbq heerlijk onderweg op de boot stopte we op een plek waar yellow eyed pinquins leven en wij oke kom maar op en uit het niets kwamen ze eerst 2 daarna nog 7 geweldig jammer dat ik mijn hele grote zoom lens niet bij had maar met deze lukte het aardig de digitale was alweer leeg dus sorry Jan geen pics. Die zie je wel als je terug bent. Nog zeehonden gezien, watervallen op het laatst gestopt bij Deep Milford dat is een centrum waar ze het leven wat onderwater normaal op 100 meter diep is nu op 10 meter diepte hebben en wel in de natuurlijk omgeving dus geen aquarium. Je zag vissen, koraal, zeesterren, anamonen en vergeet niet we waren 10 meter onderwater gelopen echt waanzinnig. Niets vergeleken bij Blijdorp. Tis zo mooi om alles in de vrije natuur te zien. Je kan het niet bevatten hoe mooi die natuur daar is totdat je er zelf geweest bent. Dus dit was een geweldige boottrip van 3 uur. En mensen de foto's komen als ze ontwikkeld zijn. En heb gisteren alweer 3 rolletjes extra gekocht tis duidelijk dat ik te kort ga komen. Maar dat komt zeker goed wat de rolletjes zijn hier nog is goedkoper ook. Nou morgen gaan we idd naar Queenstown hebben daar een mooie hostel gezien blijven daar een nachtje en dan door naar Frans Fox Glaziers dat zal ook wel weer een belevenis worden. Nu ga ik straks een pizza halen. Go heeft corvee vandaag en wilde fruitsalade maken omdat we vanmiddag warm gegeten hebben maar ik heb zo'n trek in pizza dus word het voor mij pizza en Go eet fruit. hahahahah.
Oke duik vanaaf vroeg mijn bedje in ben kapot maar zeer voldaan. Ben zo blij dat ik deze vakantie heb geboekt en weet ook zeker dat ik terug ga komen om de rest nog te fotograferen.
Luitjes tot schrijfs enne willen jullie foto's zien kan je op www.gookie.waarbenjij.nu kijken daar staan de foto's van Go. Die heeft alleen een digitaal en heeft ook meer ruimte gekocht voor de foto's. Maar neem van mij aan dat mijn foto's ook geweldig zijn. En Ray nog tips om in Queenstown te stappen?? Dan hoor ik het graag.
Dikke kus xxxxx
p.s. als jullie sms-en of bellen houd gaarne rekening met 12 uur tijdsverschil Dus ook jij Edwin ;-) lag heerlijk te slapen om 2 uur. Kan je zeggen zet je je telefoon uit maar sorry is mijn wekker dus. Wordt ook al vanaf maandag iedere avond gebeld door onbekend nummer en er wordt nix ingesproken zeer irri. dikke xxxx
ps 2 geen nokia adaptor sorry
01 December 2007 - 05:09
Ray:
:) Leuk te weten dat ik precies weet wat je bedoelt en waar je uithangt :)
Betreft Queenstown, ... dit is erg touristisch ... het mekka betreft Lord of the Rings. Veel vd film is hier opgenomen in deze omeving. De cast heeft hier ook , als ik t goed heb, het meeste vd tijd doorgebracht. Je hebt daar een groene heuvel, Deer Park Heights, ... ligt voor Remarkbles, hier werden alle extra shots geschoten die fout gingen of ter invulling. Queenstown is, wat men zegt, THE place to be in Nw Zeeland betreft stappen enzo. Daarom gaan er ook veel heen met oud en nieuw. En ik kan je zeggen, het is een gekkehuis dan, ... Ik zelf moet heeeeel eerlijk zeggen, ... ik vind t een heel normaal plaatsje, ontzettend gezellie maar met name met de wintersport zal dit plaatsje pas echt op volle toeren draaien.
Om te stappen, ... flinke fles wijn voordat je gaat stappen en dan overal een kijkje nemen! :)
Toen ik er was, ging het verhaal rond over DE burgertent v NZ. Ook dit was nou niet al te speciaal maar mocht je een goeie hamburger willen, ... FerBurger.
Iemand die ik ken:
"We then had the most amazing burger ever!! It's called a ferburger, they are huge but words just can't describe them!!"
Eet smakelijk!
;) -
01 December 2007 - 05:18
P.s.:
MOCHT je bij de Franz Josef klim inderdaad gebruik maken v The Guiding Company (volle dag, niks anders) maybe werken daar nog steeds 2 Canadian guides (m en v), ... mocht je die hebben, vraag hem is naar zijn verhaal over de wormen die daar volgens hem door de gletsjer heen kruipen.
Hele leuke gozer is het, waanzinnig mee gelachen daar, .. maybe herinner je mn verhaal over die gaten in de gletsjer?!
Dit gaan jullie zoooo geweldig vinden!!!
Ik leef helemaal mee!
:) -
02 December 2007 - 04:30
Wist Je Dat....:
...Slippers(zoals we ze vandaag kennen) uitgevonden zijn in Nw Zeeland?
;) -
02 December 2007 - 21:52
Jan:
als je wilt kun jij je digitale foto,s naar mij mailen, heb 250 mb ruimte. uiteraard bewaar ik ze voor je.Leuk hoor al die verhalen!! groetjesxxxxxxxxxxxxxx