Heerlijk bad
Door: Ditte
Blijf op de hoogte en volg Ditte
29 November 2007 | Nieuw Zeeland, Invercargill
In ons hostel wat dus een prachtig uitzicht heeft hebben we Betty en Dave ontmoet een ouder stel van 65 en 70 uit England een geweldig stel. Heerlijk gerelaxed en gekletst, later kwam er een jonger stel vanuit England bij zitten Marc en Jill en ja hoor we hadden op een gegeven moment een discussie over politiek. Nou wij dames zijn in de keuken gedoken met wat wijn chips en toast en hebben de heren alleen gelaten. Later op de avond veel tips gekregen waar heen te gaan zodoende gaan we de route doen langs de kust.
Nou voordat we gisteren vertrokken uit Otega zijn we nog ff bij Sandfly bay geweest om sea lions te bekijken. Nou het was een loop naar beneden dat wil je niet weten zo steil en dan denk je chips ik moet ook weer naar boven oeps. In ieder geval we waren net aangekomen op het strand en zagen gelijk een grote sealion liggen men wat zijn die beesten groot. Nou op een veilige afstand zo'n 6 a 7 meter en foto's schieten echt gaaf. Toen we verder wilde lopen kwam er een vrouwtje zo het water uit gewandeld nog net niet langs ons heen maar op een kleine 5 meter afstand. toppie en we waren net gearriveerd op het strand. Het mooiste moest nog komen. Een klein stuk verder lagen 3 hele grote op het strand te zonnen. Heel voorzichtig voorbij op 3 meter anders kon niet. Want je moet het water vrij laten tussen de leeuw en jouw anders voelen ze zich eerder bedreigt. dus ja zo dichtbij waanzinnig. Ik bleef foto's schieten. Tot op een gegeven moment een jonkie of vrouwtje het water uitkwam en de drie heren even wakker ging maken. Oeps ja en dan zit jij daar met je 10 kilo rugzak met de wetenschap dat ze hard kunnen flipperen. Maar gelukkig ze maalde niet naar ons. Prachtige foto's gemaakt ook digitaal alleen ik ben mijn kabeltje vergeten en ligt in mijn koffer de site is ook constant in repair dus die komen nog. Geduld! Daarna zijn we naar Dunedin gegaan voor de steepest hill in de wereld en ik kan je zeggen die is echt steil wij hebben Herbie maar beneden laten staan en zijn zelf naar boven gelopen. Herbie houdt namelijk niet zo van heuvels hahahaha. En deze heuvels dames is echt goed voor de billen. Daarna een heerlijke bak met Starbucks en op weg naar Catlins via een route langs de kust. Kan je melden onwijs mooie route.
Hebben geslapen in een hostel Falls vlakbij volgens de lonely planet de mooiste waterval nou viel wel mee s'avond hebben we de glowworm bekeken en vroeg erin gedoken om vandaag naar Te Anau te rijden. Ze hadden overigens een bad hier HEEERLIJK wijntje erbij en dobberen maar hahahaha.
Stonden vanochtend om 7 uur op en zijn ook bij Dean waterfalls gestopt en wel die zijn much better. Well Ray we zijn toch in Invergargill gestopt voor groceries and internet en gaan zo straks door naar Te Anau. Maar onderweg hebben we nog meerdere plekken om te stoppen want ja het is er zo ontzettend mooi. Moet zeggen het links rijden is een makkie en Well ze zeggen van vrouwen dat ze totaal geen richting hebben WRONG wij vinden alles zonder problemen hebben 1 keer een bordje gemist waardoor we 5 min verkeerd gereden waren maar voor de rest So Easy. En Ray inderdaad de weg van Curio Bay naar Invergargill is saai en lijkt erg op Nederland. We hopen straks nog ergens dolfijnen te zien en anders komt dat nog wel. We hebben besloten om 2 dagen in Te Anau te blijven in een hostel welke is aangeraden door Marc je eigen huisje voor maar 25 dollar. echt toppie. Hier gaan we overigens paardrijden en nog meer want er is genoeg te doen dus dont worries.
Het vreemde is dat ik sinds eergister alleen maar in het Engels droom en dat heb ik niet gehad in NY maar hier is het echt heel anders. De mensen, de omgeving, cultuur ja als je de kans krijgt is het een aanrader om ook hier zelf te kijken. Je kan mij altijd inhuren als gids geen probleem hahahahah.
We gaan de Doubtfull route doen na Te Anau met een overnachting op een boot 12 uur vertrekken en volgende dag weer terug met ontbijt, avondeten enz. Marc en Jill hebben het gedaan en het was geweldig dus dat gaan we na Te Anau naar toe.
Nou lieve mensen gaat effe bakkie doen en dan weer 2 uur in de auto. Tot horens en toppie al die reacties.
Groetjes
dikke kus
29 November 2007 - 02:38
Ray:
Hola, ... grappig dat je precies die zelfde duin geklommen heb, ... omhoog door t zand bij Sandfly bay ... Herinner je de fotos en verhalen v mij door hagel, regen en onweer en zo die duin op? Dat was dus daar! waarschijnlijk vanuit dezelfde parkeerplaats. En het leukste is, ... er is dus een parkeerplaats ergens rechts beneden bij het strand :) deze staat dus niet op de kaart en had je een behoorlijke klim bespaart :)
Met Invercargill, bedoelde dat je daar echt niet lang wil blijven,... betreft overnachtingen. Is the gateway naar Stewart Island maar meer ook niet.
De weg vond ik juist niet zo saai :) na maanden voor mij een beetje zo'n gevoel te hebben in NL te zijn maar toch weer niet, was voor mij 'One of these moments' :) Zo zie je weer, ieder zn ervaringen! ;)
Doubtful Sound is wat men zegt, beter dan Milford,... minder toeristisch,... ben er zelf niet geweest, ben benieuwd naar je pics.
Ik hoop voor je dat je snel een Kea mag meemaken, hoort er ook beetje bij :) dit naast een kiwi-roodborstje. Zitten daar ook erg veel.
Keep enjoying.
Ciao
29 November 2007 - 11:13
Odette:
Ik ben blij dat je net zoveel schrijft als dat je praat. Heerlijk om al die verhalen te lezen. Ben benieuwd naar de volgende. xxxx -
29 November 2007 - 11:45
Jan:
Tjonge jonge, wat een lang verhaal!! (heel leuk hoor)Heel veel groetjes en ***